Wie is online

Vandaag105
Gisteren142
Week1213
Maand3212
Alle182146

Follow us on twitter

FacebookLogo

Historie Nicolaasschool

DF 0001 - Nicolaasschool
DF 0001 - R.K. Nicolaasschool, in gebruik genomen op 1 juli 1921. De school begon met 98 leerlingen en 4 leerkrachten. Als hoofd werd aangesteld meester G. Leus.
In het midden van de school was de hoofdingang met aan weerszijden twee lokalen. Er was geen waterleiding en electriciteit, verwarming kwam van de grote 'Salamanderkachels'. De toiletten kenden geen waterspoeling en de buitenpomp achter de school leverde het benodigde drinkwater.

In 1929 werd het gemeentebestuur gevraagd toestemming te verlenen voor een vijfde lokaal en in 1931 voor een zesde lokaal te bouwen. De school is in 1973 afgebroken voor vervangende nieuwbouw.

 

 

Graag willen we informatie over de periode dat de oude school afgebroken werd en de nieuwe gebouwd werd, waar werd er tijdelijk les gegeven, hoe lang duurde de bouw, hoeveel leerlingen zater er toen op school, etc. ... We praten hier over de beginjaren '70, nu dus ongeveer 45 jaar geleden. Tel hier de leeftijd van een leerling uit de 6e klas bij op, dan moeten we dit dus vragen aan oud-leerlingen die nu ongeveer 55-60 jaar oud zijn. Heeft u over deze periode mooie verhalen.... stuur ze op naar ons mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of schrijf deze herinneringen op en deponeer deze in de bus bij een van de bestuursleden.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">

Als u met de muis over de foto gaat, dan zoomt u in. U ziet dan een foto van de Nicolaasschool die in de steigers staat met een bouwkraan erbij. Waarschijnlijk is deze foto genomen toen de huidige Nicolaasschool gebouwd werd. De foto is afkomstig uit het boek: 'Tussen Waag en Wezepe' uitgegeven door de Cooperatieve Raiffesenbank Deventer en Omstreken (Rabobank) ter gelegenheid van de opening van haar nieuwe hoofdkantoor in 1974.

DF 0004
DF 0004 - R.K. Nicolaasschool aan de Pastoorsdijk-hoek Timmermansweg. Aan de rechterzijde zijn een vijfde en zesde lokaal aangebouwd.

DF 0005

DF 0005 - R.K. Nicolaasschool begin jaren '50, gezien vanaf de Smidsweg. Op de voorgrond kinderen van de familie Schrijver.